Пак ромска пиаца, но само в почивни дни, на паркинга до Бабин пазар

Ромската пиаца, както наричат стоянката на незаконни превозвачи на паркинга до Бабин пазар в Димитровград, продължава да функционира. Това се видя още първия уикенд след отварянето на ремонтирания общински паркинг. Той вече е платен, с бариера, контрол на достъпа и система за отчитане на престоя.

Първите 30 минути са безплатни, след което ползвателят ще заплаща по 1 лев на час. Организацията се създава с оглед улесняването на гражданите, които желаят да пазаруват на зеленчуковото тържище. Паркингът е с работно време От 7.00 ч. до 19.00 ч. в делничните дни от понеделник до петък. Осигурен е и достъп за инвалиди, като безплатния престой за тях е в рамките на 2 часа. За търговците, с маси на зеленчуковия пазар е предвидена преференциална месечна такса от 36 лв., информираха от общината.

Плащането ще прекрати, в делнични дни, престоя тук на нелегални таксита до ромския квартал. Отстраняването им бе и една от причините мястото, обслужващо търговци и клиенти на Бабиния пазар да се модернизира, с промяна и на режима. Първата събота след заработването на обновения паркинг обаче, левият ъгъл си остана зает от познатите вехти автомобили, а собствениците им очакваха клиенти под сенките. Къде ще го правят от понеделник до петък, предстои да се разбере.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Те и до сега,когато течеше ремонта си спират на улицата към блоковете и на тротоара до хранителния магазин.За да ги азкарат от там трябва да се включат полицаите.които да ги разгонват.Те от глоби не се плашат.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук