Пак хванаха тонове „марков“ прах за пране на Капитан Андреево

контакти

Служители на митнически пункт Капитан Андреево отново заловиха тонове перилен препарат. Случаят е от 29 юни, за който от Агенция Митници съобщават днес.

Оттам информират, че са задържани 21 840 кг „марков“ прах за пране при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

На пункта пристига товарна композиция с влекач и полуремарке с чужда регистрация, на път от Турция за Босна и Херцеговина. Водачът – турски гражданин, представя пред митническите служители  документи за превозваната стока – перилни препарати.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение се установяват 26 палета с близо 22 тона прах за пране. Всички опаковки са с логото на известна търговска марка, с надписи на турски език.

В изпълнение на Европейския регламент 608/2013, относно защитата на правата върху интелектуалната собственост, перилните препарати са задържани.

За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който е потвърдил, че стоката е фалшива.

Снимка: архив

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук