Пак сигнал за умряла риба в река Банска

контакти

Пак е констатирана мъртва риба в река Банска, в района на димитровградското село Добрич. Това става ясно от съобщение на профила му на кмета на населеното място Младен Колев.

Той апелира за повече информация за причините, като допълва, че органите са наясно със случилото се за пореден път. В поста си кметът на село Добрич публикува няколко снимки, с отделни умрели екземпляри, както и кратко видео.

Да се надяваме, че ще стане ясно кой е отровил рибата в река Банска!!!, коментира Младен Колев.

Последният известен сигнал за мъртва риба в река Банска е от средата на миналата година, когато от Басейнова дирекция установиха, че голямо органично замърсяване е основната причина за измиране на риба. Тогава, от дирекцията поясниха, че през последните 5 години са постъпвали общо три сигнала за умряла риба в река Банска – на 28.06.2018 г., на 01.07.2021 г. и на 24.06.2023 г.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Държавните органи -РИОСВ Хасково и Басейнова дирекция не изпълняват задълженията си по закон ,а само констатират очевидното…Има замърсяване..За това ли им плащаме? От къде е това замърсяване?Какви мерки са предприети,санкции,наказателни постановления или спиране на производство?…Нищо …Само празни приказки.С любезното съдействие на местото за живеене наречено(незнайно защо) Държава.В тези институции се назначават хора които ги е страх да си кажат малкото име пред нарушителите….Всичко е фарс…НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА. И има такъв търпелив народ.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук