Пак роптаят след разчистване на храсталаци и сухи дървета в парк „Марица“

контакти

Своето недоволство от премахване на храсталаци, сухи клони и дървета от дигата в парк „Марица“ в Димитровград изразиха граждани с постове в социалната мрежа. Някои от коментарите са в тази посока, но не са малко и тези, които заявяват, че се прави просто почистване и не се вижда нищо нередно.

Проверката на място показа, че е разчистен периметър от дигата, около новата ротонда, в края на алеята на парка, като дейностите продължават.

Решихме да почистим пространството от храсталаци, опасни сухи, паднали и дървета, които са пред падане. Идеята е районът да стане по-приветлив, да се отвори повече пространство към реката и за в бъдеще, ако се наложи, да има достъп за специализирани автомобили, коментира главният еколог на Община Димитровград Пламен Митков.

Той поясни, че за дейностите е използван мулчер, за да се отстранят храстите от двата края на дигата и това е една от причините сега да изглежда малко неугледно, но скоро няма да е така.

Това не е първи път, в който се изразява негодувание от подобна дейност в парка. Покрай обновяването му, от главната алея бяха отрязани 31 тополи, в края на 2022 г. Впоследствие бяха засадени по-подходящи за подобни пространства дървесни видове.

Много хора използват в последните дни хубавото и топло време, за да се разходят в парк „Марица“. В следобедните часове те изпълниха алеите.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук