ПАК РЕЗНАХА СТОЙЧО МЛАДЕНОВ ЗА ПОЧЕТНОТО ГРАЖДАНСТВО

контакти

Кандидатурата на Стойчо Младенов за почетен гражданин на Димитровград отново не получи одобрение от Общинския съвет. В подкрепа на треньора на ЦСКА гласуваха 17 съветници, 12 се въздържаха. Докладната бе внесена повторно от кмета Иво Димов. Тя бе разглеждана и на миналото – през май, заседание. Тогава резултатът бе идентичен – 18 – за, 6 против, 5 – въздържали се. За приемането са необходими 2/3 от гласовете, както е по Статут.

Очакваното донякъде струпване на фенове на ЦСКА на сесията не се състоя. Въпреки това, от полицията рано сутринта бяха изпратили униформени, които да тушират евентуално напрежение. След като се оказа, че няма нужда от тяхната намеса, те напуснаха пространството пред зала „Гроссето“.

Няколко съветника обосноваха решението си да не подкрепят кандидатурата на треньора на ЦСКА, посочвайки, че има и други личности, свързани с червения клуб, които също заслужават да бъдат почетни. Чуха се имената на Димитър Пенев и Петър Жеков,  също свързани с Димитровград.

По време на гласуването присъства председателят на местната червена агитка Румен Петков. Бяхме готови да организираме групите и да дойдем днес. Решихме да се доверим на здравия разум на съветниците. Такъв обаче явно напълно липсва, изрази крайното си разочарование той. Запитан дали ще бъдат предприети някакви конкретни дейности от страна на фенклубовете в региона, Румен Петков не конкретизира. Предстоят ни разговори, бе краткия му коментар.

delchev2

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук