Пак отложиха делото по жалба на ТЕЦ „Марица 3“. Конституират областния управител като заинтересована страна

След като веднъж вече – на 20 юни отложи делото по жалба на ТЕЦ „Марица 3“ срещу принудителното му спиране, Административен съд – Хасково отново променя датата.

С определение, постановено в проведеното на 19.07.2022 г. открито съдебно заседание, Административен съд – Хасково отложи и насрочи за друга дата административно дело № 387/2022 г., образувано по жалба на „ТЕЦ МАРИЦА 3“ АД, информират от съда.

Делото е против Заповед за налагане на принудителна административна мярка № 1/21.04.2022 г. на Директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ – Хасково, с която е спряна производствената дейност на горивната инсталация за производство на електроенергия на ТЕЦ-а и е определен срок на действие на принудителната административна мярка – до привеждане на инсталацията в състояние, непозволяващо възникване на непосредствена опасност от замърсяване на околната среда и до осигуряване недопускането на неорганизирани емисии вредни вещества в атмосферния въздух, констатирани от контролния орган и контролен орган по ЗУТ.

Отлагането се наложи поради постъпило становище за конституиране на заинтересована страна по делото в лицето на Областния управител на Област Хасково, която беше уважена от съда в проведеното днес съдебно заседание, конкретизират от Административен съд – Хасково.

Следващото заседание ще се проведе на 4 октомври 2022 г. от 10.00 часа, уточняват от там.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук