Пак отложиха делото, образувано по жалба на ТЕЦ „Марица 3“

контакти

С определение, постановено в проведеното на 24.10.2023 г. открито съдебно заседание, Административен съд – Хасково отложи отново и насрочи за друга дата административно дело № 387/2022 г., образувано по жалба на ТЕЦ „Марица 3“ АД.

То е против Заповед за налагане на принудителна административна мярка № 1/21.04.2022 г. на директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Хасково, с която е спряна производствената дейност на горивна инсталация за производство на електроенергия и е определен срок на действие на принудителната административна мярка – „до привеждане на горивната инсталация в състояние, което не позволява възникване на непосредствена опасност от замърсяване на околната среда по компонент атмосферен въздух по смисъла на чл. 4 ЗООС, и до осигуряване недопускането на неорганизирани емисии вредни вещества в атмосферния въздух, констатирани от контролния орган и контролен орган по ЗУТ“.

Отлагането се наложи поради направено от вещо лице и уважено от съда искане за удължаване на срока за изготвяне на експертиза.

Следващото заседание ще се проведе на 21.11.2023 г. от 14.00 часа, информират от съда.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук