Пак отлагат пускането на моста над Марица. Новата дата 10 август

Заявеното от фирамата изпълнител, че движението по моста над река Марица в Димитровград, водещ към кварталите, ще бъде пуснато в края на юли месец, няма да стане факт. Налага се поредно отлагане. Новата дата е около 10 август.

Оптимистичният вариант е между 8 и 10 август. Това съобщи кметът на Димитровград Иво Димов на днешното заседание на Общинския съвет, след въпрос на общинския съветник Тодор Тодоров, който попита кога се очаква да бъде ремонтиран павираният участък откъм града и дали отново ще се наложи да бъде затворен участъкът.

В КАТ вчера е внесено предложение за временна организация на движението, но изискването за да стане това, е да са изградени тротоарните конзоли. Днес завършват последните бетонови работи. Два или три дни ще отнеме полагането на хидроизолация, след което ще се асфалтира. До 10 дни ще се изградят тротоарите и монтирани парапетите, за да може да бъде пуснато движението, обясни Димов.

Хората са прави да недоволстват, защото доста се проточи ремонтът, допълни кметът, като обясни, че фирмата ще бъде глобена за забавянето.

За отсечката от ВиК до моста са осигурени средства още от миналата година. Най-вероятно за два-три дни ще бъдат премахнати паветата, като след това асфалтирането ще бъде паралелно с моста, което няма да попречи на движението. За отсечката след моста, откъм кварталите, текат процедури, пояси градоначалникът.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук