ПАК ОГЪН МЕЖДУ СТУДЕНА И РАВНА ГОРА, 150 НА БОРБА С НЕГО

Над 2000 дка е погълнал до момента възобновилия се вчера пожар между свиленградските села Студена и Равна гора. Огънят е на 2 фронта – на североизток и северозапад в посока Студена. Няма опасност за хора и населени места, съобщават от областната администрация. На място работи временен кризисен щаб под ръководството на старши комисар Васил Василев, зам. директор на ГД „ПБЗН“  и и.д. областен управител на област Хасково Кадир Исов . В него са още директорите на службите „Пожарна безопасност и защита на населението” /ПБЗН/ в Хасково и Свиленград и гл. инспектор Кирил Кирилов, началник на отдел „Мониторинг и управление на риска“ при ГД „ПБЗН“.

Около 150 души в момента се борят с върховия пожар в боровата гора. 70 огнеборци, 35 военнослужещи от хасковското поделение, горски, земеделски производители и доброволци от общината правят всичко възможно да ограничат и овладеят стихията. Хеликоптерът от авиобаза „Крумово“ също се включи в гасенето. Всеки момент се очаква в правенето на просеки да се включа и тежка техника от ТЕЦ „Марица изток“. На място от снощи просеки прави машина на строителна фирма. Високо проходими машини са предоставили земеделците и Горско стопанство Свиленград, 15 са противопожарните автомобила, на разположение са и 4 водоноски.

Снимка от vesti.bg

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук