Пак нов временен шеф на МВР – Хасково

Досегашният отива Инспектората на ведомството в София

контакти

Старши комисар Иван Расоков е новият директор на Областната дирекция на МВР – Хасково, съобщават оттам. От днес той е временно преназначен на поста за срок от 1 година със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Новият ръководител на областната дирекция бе представен пред състава от изпълняващия длъжността главен секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев.

Иван Расоков (вляво на снимката) поема поста от старши комисар Чавдар Георгиев (вдясно), който е назначен на длъжност заместник-директор в дирекция „Инспекторат” – МВР – София.

Главният секретар благодари на Чавдар Георгиев, че преди година, като истински офицер, е поел без колебания дирекцията в труден момент, а на поемащия щафетата Иван Расоков пожела да задържи и повиши нивото на работа и да подкрепя състава.

Иван Расоков е в системата на МВР от 1996 г. и е стартирал като полицай от СОД. След това последователно е заемал длъжностите младши автоконтрольор, автоконтрольор и полицейски инспектор. През 2014 г. е заемал поста началник на Пътна полиция – Хасково до 2017 г., когато оглавява РУ Хасково. Четири години по-късно, през 2021 г. е бил заместник-директор на областната дирекция, а след това –  началник сектор „Специални тактически действия” при ОДМВР  Хасково. Последната му позиция е заместник директор на ОД МВР – Хасково. Завършил е магистърска степен в УНСС – София. Роден е в Свиленград през 1972 г.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук