ПАК ЕМОЦИИ ЗА ЗДРАВНАТА СЛУЖБА В ДОБРИЧ, РЕШЕНИЕТО ПРЕЗ МАРТ

здравна служба село Добрич
контакти

Председателят на общинския съвет Стефан Димитров и кметът на Добрич Марин Маринов отново влязоха в лют спор за здравната служба в селото. Събрание в читалището стана своеобразно продължение на заседанието на общинския съвет през януари, където  бе поставен проблемът. Тогава се стигна до кратко прекратяване на сесията. Възрастни хора от Добрич дойдоха в залата. Изчакаха да видят  решението, после възроптаха недоволно.

В крайна сметка, на събранието, нарочно обявено от Стефан Димитров, той предложи да внесе в ОбС две докладни. Първата – за закриване клубът на хората от третата възраст в Добрич, намиращ се на първия етаж в Здравната служба. Втората – помещението да се предостави за здравни нужди. Това обеща да направи на сесията през март, тъй като на предстоящата ще отсъства.

Пенсионерите в момента заемат първия етаж на сградата. На втория има два кабинета за лекари и допълнителни към тях стаи. Според Димитров преди 3-4 години по настояване на кмета на Добрич Марин Маринов помещенията са били разделени.

При срещата Маринов излезе на сцената и емоционално размаха проект от 1978 г. В него било записано, че целият етаж е предвиден за здравна служба. Искам да запитам по какъв проект е направена промяната?, провикна се той.

Спомням си, по твое настояване я направихме, отговори Димитров.

Причина за споровете стана решение, касаещо Здравният дом, който има два етажа. В него е записано, че общинският съвет не приема да даде съгласие да обяви втори етаж на сграда „Здравен дом” с. Добрич с площ от105 кв. м. за частна общинска собственост. Втората точка отново касае този етаж, без да се казва нищо за първия.

Повечето от присъстващите поискаха първият етаж изцяло да стане Здравна служба. Именно на това, както и на собствеността, наблегна Димитров. В решението става въпрос за следното – да се промени предназначението на помещението от публична общинска собственост в частна общинска собственост. Ако това стане, кметът на общината може да продаде този имот. Публичната не може да бъде продавана, а само отдавана под наем. Защо тогава в т. 1 е записано да бъде променено предназначението, при условие, че говорим за отдаване под наем? Втората точка касае отново вторият етаж. Никъде не се споменава за първия, за когото говорите вие, обърна внимание председателят.

Що се касае до преместването на пенсионерския клуб на втория етаж Димитров се обяви против това. Според него няма как възрастните хора да се качват по стълбичките в задната част на сградата.

БИПОЛЯРНО

Някои от хората на събранието се изказаха, че в Добрич има полярно разделение. Точно вие разделихте селото, отправи обвинение към Димитров един от жителите. Друг пък каза, че това е направил Маринов. Чуват се приказки – тези са хората на Стефан, онези на Марин, допълни трети. До втория мандат нямаше такава конфронтация, но след това…  Хората дадоха вот за Марин Маринов. Вие трябва да го приемете като общественик, председател и бивш кмет, да си стиснете ръцете, заключи четвърти.

А, че противопоставяне има, пролича по прехвърчащите искри между Димитров и Маринов. Между тях двамата почти диалог не протече. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук