ПАК ГЛЕДАТ НАЕМА НА ДПС В ОБС. ДОКЛАДНИТЕ РЕКОРДНИ

контакти

Общинският съвет отново ще гледа докладна, що се отнася до отдаване под наем на имоти за нуждите на общинските ръководства на политическите партии. За целта се предлага изменение на решение от предната сесия. Тогава се прие ГЕРБ, БСП и РЗС да заплащат по 68 ст.наемна цена. ДПС бе ощетено, тъй като при тях стойността бе 2 лв. С изменението се предлага наемите да се оеднаквят, достигайки 2 лв. за всички. Записката внасят председателят на ОбС Стефан Димитров и общинският съветник Катя Панева. Ситуацията с предишното решение предизвика недоволство сред редиците на ДПС в Димитровград. Заявено бе намерението да обжалват.

Рекорден брой записки – 62, са внесени за разглеждане на заседанието. То ще се проведе на 25 юли, от 9:15 часа. Въпреки отпускарския сезон, ОбС председателят покани желаещите граждани да присъстват. Те са отворени, каза той.

Сред внесените предложения е одобряване на годишен план за ползване на дървесина. По тази точка вероятно ще има дебати. Според Стефан Димитров една голяма част от селата са изключени. Представяйки дневния ред, акцентира върху това, че само един спортен клуб е пожелал да му бъде предоставена собственост по програма „Спорт за деца в детските градини“. Предлага се приемане на Статут за специална награда за принос в областта на културата на творци от Димитровград или свързани с него. Две докладни се отнасят до удостояване като почетни граждани на актьорът и режисьор Илия Добрев и Стефан Байрактаров за цялостната му дейност по запазване на историческата памет на родния край. Друга докладна се отнася до приемане на наредба за условия и реда за отпускане на еднократна финансова помощ. На ОбС се предлага да приеме декларация за попадане на Димитровград в обхвата на проект „Енергийно обновяване на българските домове. Постъпило е искане за поставяне на указателни табели, водещи към Неделен пазар. Като последна точка засега се очертава актуализация на бюджета на общината за 2013 г. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук