Пак авария на бул. „Раковски“. Преди две седмици водопровод, сега – канализация

Без вода за няколко часа днес ще бъдат хората от блок № 4 на ул. „Христо Смирненски“ в Димитровград. Причината е счупено канализационно отклонение, което работници от ВиК разкриваха, за да поправят.

Ремонтните дейности са от страната на бул. „Раковски“, където преди броени месеци бе подменен водопроводът. Същият преди две седмици е аварирал, за което се е разбрало по слягане на платното и избиване на вода. За да се достигне до проблемното място, наложи се да бъде изрязана част от новоположения асфалт.

Водопроводът аварира, заради некачествена заварка при съединяването на отделните тръби. Разходите ще бъдат поети от фирмата изпълнител, коментира управителят на ВиК инж. Петко Ангелов.

По наредба, 8 години е гаранционният срок, при който фирмата поема разходите, ако се изясни, че поради нейна вина се е появил проблем, както е с водопровода, изпълняван в случая от БКС – Димитровград – Консорциум. Самият водопровод е от полиетилен /висока плътност/, поясниха от Инвестиционния отдел на Община Димитровград. Той е преминал 72-часова проба при експлоатационни условия, при която не са се появили нередности.

Все още не е ясна сумата, която ще бъде заплатена от фирмата, за ремонта на новия водопровод, в частта му на главния булевард. Що се отнася до канализационното отклонение, то би трябвало да мине към сметката на ВиК.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук