„ПАЙНЕР“ СЕ ОТКАЗА ОТ ПАРИТЕ ЗА HD

Пайнер
контакти

„Пайнер Медиа“ ООД се отказа от парите, отпуснати по проект по оперативна програма „Конкурентноспособност“. Документите за отказ вече са входирани в Управляващия орган по програмата. Компанията спечели евросредства за развитие на „Планета“ HD и обновяване на оборудването. Общият бюджет на проекта е 3 197 324 лв., като 1,9 млн. се осигуряват по програмата, а останалите от компанията.

С писмо от „Пайнер“ обясняват, че въпреки декларирания отказ, все пак ще инвестират в посочената дейност. Аргументират, че това е от изключителна важност за бъдещото развитие. „Фирмата счита, че ако оборудването се закупува по проекта, това би отнело значително време, с което тя не разполага, за да реализира фирмените си цели“, се казва в писмото.

За никой не е тайна, че истинските мотиви са малко по-различни. Още при появата на информацията за спечелените средства, избухна масова обществена дискусия. В нея по форуми, радиа, сайтове и т. н. се включиха граждани, хора на изкуството, културата…Повечето от гласовете бяха негативни, но се срещаха и такива, които не виждат нищо нередно в това.

Готов съм да се откажа от проекта и от парите, за да угодя на критиците, каза още шефът на „Пайнер“. Допълни, че иска да прави инвестиции със собствени средства, но кандидатстването по този проект ще даде допълнителни възможности.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук