Паднали по електропроводи дървета прекъсват тока в отделни райони

Силният вятър доведе до падане на множество дървета по електропроводи. Това е причината прекъсвания на елзахранването в някои райони. Основно засегнати са села в общините Смолян, Баните и Ардино, в планинските части на обл. Пловдив (районите около Клисура и Първомай), в района на община Твърдица, информират от EVN. В Смолян бе обявено бедствено положение, заради вятъра.

Продължава работата на диспечерските центрове и аварийните екипи по отстраняването на повредите. Общо 76 екипа на дружеството са ангажирани с възстановителните дейности, които включват и физически обход в труднодостъпни райони.

В Димитровград към обедните часове няма данни за щети или поражения от вятъра, който леко утихна, информира дежурният в Общината. В Хасково се появиха информации за повреден светофар и скъсани транспаранти.

Междувременно, от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/информираха, че снеговалеж и силен вятър има в областите Варна, Добрич, Търговище, Габрово, Кюстендил и Пазарджик. Настилките се обработват непрекъснато, но заради ниските температури и силния вятър е възможно да има хлъзгавост и снегонавявания на платното и шофьорите трябва да карат внимателно.

Снимка: 24chasa.bgПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук