Падащи керемиди застрашават минувачи на ул. „Ромен Ролан“

Искат изрязване на опиращи в сгради клони на дървета

контакти

Керемиди от покрива на първи блок на ул. „Ромен Ролан“ в Димитровград паднаха в лошото време привечер, когато заваля дъжд и задуха вятър. За щастие, няма пострадали. Веднага след ситуацията, на място пристигна екип на пожарната, който отцепи участъка.

Според хора на място, керемиди в района са падали и преди. Отдават го на остарелия покрив, но и на клони от дървета. Те дотолкова са пораснали, че опират в сградата и при вятър, е възможно да бутат керемиди, които като падат на тротоара, застрашават минувачи.

Районът е много оживен и има опасност някой да бъде ударен. Настояваме клоните да бъдат изрязани, споделиха търговци. Някои коментираха, че клоните са станали големи и може да се помисли за премахване и на по-голяма част от тях, тъй като има много паркирани коли.

От разговорите не стана ясно дали домоуправители или живущи са подавали сигнали за опасни дървета, макар да се споделиха мнения в тази посока. От друга страна, трябва да се спомене, че за тяхна сметка трябва да е евентуален ремонт на покрива. Подобни проблеми има и на други места и не бива да се правят компромиси, когато става дума за здравето и живота на хората.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук