Още 4.5 млн. лева за Димитровград за смяна на печки с климатици. Шанс за до 1000 домакинства

Днес подписах анекс с управляващия орган по Оперативна програма „Околна среда“, с който на Община Димитровград ще бъде предоставена допълнително сумата от 4.5 млн. лева по проекта за качеството на атмосферния въздух, информира кметът на Димитровград Иво Димов на заседание на Общинския съвет.

С тези средства ще бъдат обхванати голяма част от хората, които бяха в т. нар. резервен списък и не успяха да попаднат в обхвата на програмата. Средствата ще бъдат инвестирани, за да бъдат подменени отоплителните уреди на твърдо гориво с климатици. Ресурсът е останал по оперативната програма и ние сме първата Община, която подписва подобен анекс, заяви Димов.

Кметът на Димитровград подчерта, че става дума за тези, подали вече документи, дори от кварталите и малките населени места, които не са натрупали необходимия брой точки, но са кандидатствали по програмата, като ще бъдат изрично уведомени. Предварителният разчет сочи, че ще могат да се възползват още от 800 до 1000 домакинства, които да получат нови уреди.

Същевременно, на заседанието на ОбС имаше въпрос дали кандидатствалите за газифициране ще имат възможност да се прехвърлят на климатици. Градоначалникът обясни, че не са много, но има подадени такива заявления, като акцентира, че най-вероятно няма да има проблем, но това ще се изясни след консултации с управляващия орган и наетата фирма за извършване на дейностите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук