ОЩЕ СЕДМИЦА ФИРМИТЕ ДЕКЛАРИРАТ ДЕЙНОСТ ПРЕД НАП

НАП Хасково
контакти

Общо 8 838 данъчни декларации са приети до 25 март в офиса на НАП – Хасково от граждани и дружества. Ако първите обаче, имат на разположение още малко повече от месец, за да подадат формулярите за получени доходи от различни източници през предходната година, то фирмите имат само една седмица, за да се отчетат пред данъчните. 1 април, понеделник, е последният ден за подаване на годишните декларации от юридическите лица за облагане с корпоративен данък. Декларация от така наречения образец „нулев“ – 1010а, подават и тези, които през миналата година не са развивали дейност и нямат приходи и разходи за отчитане, съобщават от приходната агенция.

3 219 клиенти на офиса на НАП в Хасково имат възможност да намалят дължимите данъци, тъй като са подали декларациите си по електронен път с електронен подпис. 620 от тях са еднолични търговци и физически лица, които използвайки интернет, ще спестят 5% от данък върху общия си доход от 2012 година, ако дължат такъв. 2 599 са фирмите, които също са предпочели онлайн декларирането пред НАП и с това ще намалят корпоративни данък, който имат да довнасят с 1%, но не повече от 1 000 лева.

От НАП напомнят, че са осигурени няколко възможности за подаване на данъчни декларации и препоръчва на клиентите си да използват най-удобния за тях. Гражданите и фирмите извън областния град, например, могат да пуснат формулярите си по пощата, с писмо с обратна разписка до адрес п.к. 6300 Хасково, пл. “Свобода“ 2. Могат също да изберат най-близкия за тях пощенски клон от списъка с 19   станции на „Български пощи“ в област Хасково, с които НАП си сътрудничи и да подадат декларациите си там на гише. За имащите електронен подпис, най-бързият и лесен начин е чрез интернет, което може да стане по всяко време на денонощието от работното място или от дома. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук