Още отворени писма: Трифонов до Добрев, Добрев до Трифонов…

контакти

Народният представител Делян Добрев публикува миналата вечер отворено писмо до министъра на финансите Асен Василев, в което го критикува остро за планирани за изтегляне нови дългове и коментар, че няма кой да те спре, трябва сам да се осъзнаеш и да се спреш.

Три часа по-късно лидерът на ИТН Слави Трифонов сложи на страницата си открито писмо до Делян Добрев, който пък се отчете с писмо-отговор до Слави Трифонов, а Трифонов продължи индиректната кореспонденция…

На първото писмо на Добрев до Василев лидерът на ИТН отговаря на народния представител: В писмото си Вие молите Асен Василев да се осъзнае по отношение на бюджета, да спре да тегли външен дълг, защото ще задлъжнеят българските децаВие сте лицемерен за пореден път и може да спрете Асен Василев веднага. Няма нужда да му пишете открити любовни писма, просто Вашата партия трябва да спре да го подкрепя. Можехте да го спрете на два вота на недоверие, но вие гласувахте за Асен Василев. Вашата партия ГЕРБ, заедно с ДПС продължава да поддържа този човек. Вашият лидер Бойко Борисов, заедно с Делян Пеевски, са стабилната опора, благодарение на която Асен Василев може да си разиграва коня. Така че, г-н Добрев, Вашето открито писмо трябва да е до Бойко Борисов, всъщност даже две писма – едно до Бойко и едно до Вашия адаш Делян.

На тези думи днес сутринта Делян Добрев отвръща: Ще започна с лицемерието, г-н Трифонов… Първо, не съм гласувал никога за Асен Василев, за разлика от Вас. С Вашите гласове той стана финансов министър. Ето това е лицемерие. Второ, не съм подкрепил нито един бюджет на Асен Василев, за разлика от Вас. С Вашите гласове той изтегли първите си милиарди. Ето това също е лицемерие. Трето, не аз, а Вие вкарахте Асен Василев в политиката… И все пак мнението ни за бюджета съвпада! Не разбирате или не искате да разберете, но аз разполагам с един глас – моя си. Давам всичко от себе си да спечеля на своя страна ръководството на моята партия и гласовете на ГЕРБ – СДС, но не успявам. Ако сте искрен, опитайте и Вие! Сигурен съм, че имате телефона на Бойко Борисов. А не пречи да звъннете и на Делян Пеевски.

Трифонов продължава в следващо писмо: … господин Добрев, не сте прав. Симпатичен сте ми, но истината ми е по-симпатична…. Проблемът е Асен Василев и срамната коалиция на сглобката, но, господин Добрев, Вие леко го измествате към менПърво. За лицемерието. Не сте гласувал за Асен Василев, но стоите в политическата сила, която го направи отново министър и му гласува един престъпен бюджет. Освен това, Вашата политическа сила се кани да му гласува нов престъпен бюджет. Ако сте толкова непримирим, напуснете ГЕРБ. Второ. В политиката Асен Василев беше вкаран от президента Румен Радев. Да, ние го подкрепихме в онзи коалиционен кабинет, в който бяхме заедно с тях, но в мига, в който почна да загробва държавата, аз свалих, именно заради Асен Василев, собственото ни коалиционно правителствоАз нямам телефона на Делян Пеевски. И никога не съм го имал. Подозирам, обаче, че Вие го имате, така че Вие му се обадете. На Бойко Борисов го имам, но…няма да му се обадя!

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук