Още нови книги обогатяват фонда на библиотеката в Димитровград

Книги за 7 800 лв. ще обогатят до края на годината фонда на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград, съобщават оттам. Това става възможно благодарение на спечелен проект по Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ на Министерството на културата.

Новите книги, които стигат до читателите, не са само по този проект. Докато той бъде реализиран и финализиран, през това време са обработени или се обработват още издания, които сме закупили от собствения си бюджет. Преди ден например получихме нови книги за около 3000 лева, които ще бъдат обработени до месец, информира директорът на библиотеката Валентина Терзиева.

Книгите за 7800 лева по спечеления проект ще са различни по жанр – художествена, отраслова и детска литература. За поредна година Градската библиотека в Димитровград печели подобен проект по ежегодната програма на Министерството на културата. Очаква се той да бъде реализиран в следващите месеци, а книгите да стигнат до читателите около началото на следващата година. Програмата на министерството цели да подпомогне библиотеките в обновяването на фондовете им. Всички одобрени за 2022 г. може да видите на следния линк.

Регулярно предоставяме нови книги на читателите. Това е моя политика откакто съм директор да се стремя нещата да стават плавно. Не е необходимо да се чака дълъг период за нови издания. От осигурените нови книги обработваме една част и пускаме до читателите, понякога всяка седмица. Миналата година например имахме близо 2000 нови заглавия. Стремежът ни е през тази да бъде по същия начин, подчерта директорът на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ Валентина Терзиева.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук