Очакват министъра на икономиката за откриването на нов завод в Димитровград

В откриване производството на нова компания в Димитровград ще участва кметът Иво Димов на 23 януари, съобщават от Общината. Очаква се на събитието да присъстват министърът на икономиката Емил Караниколов, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции /БАИ/ Стамен Янев и други официални лица.

Заводът край Димитровград, за осветителни тела за автомобилната промишленост,  е разположен на площ от 30 000 кв.м., от които 3000 кв. м. са застроени за производство. Предстои на втори етап да се изпълнят още 5000 кв. м. Ще бъдат разкрити над 150 работни места.

Първата копка на производствените мощности бе направена в края на март 2017 г., а мястото започна да разработва турската компания „Са Ба“. Малко повече от година по-късно собствеността премина в други ръце. Купувач е базираната в Плимът, САЩ, Varroc Lighting Systems, която е част от индийската група Varroc. Със сделката компанията придобива производствата на Sa-ba в Турция и България.

Снимка: flashnews.bgПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук