Очакват допълни пари за МБАЛ „Света Екатерина“

контакти

Скоро димитровградската МБАЛ „Света Екатерина“ може да получи допълнителни пари, по две паралелни линии. Първата е по програмата за труднодостъпни и отдалечени болници, по която лечебното заведение няколко години поред получава средства. Сумата по тази програма е увеличена от 7 на 10 млн. лева и отделните участващи в нея болници би трябвало да вземат с около 30% повече. Информацията съобщи кметът на Димитровград Иво Димов, който изрази надежди, че това ще бъде глътка свеж въздух за МБАЛ „Света Екатерина“ и за опитите, които вече няколко години се правят да бъде стабилизирана.

Втората линия на финансиране е свързана с решението на Правителството да бъде осигурено допълнително финансиране от 30 млн. лв. за областните и общинските болници. От тях – 18 млн. лева са предвидени за общинските болници, който ресурс ще позволи увеличение на заплатите. Това бе съобщено, след  среща между премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов и представители на Сдружението на общинските болници.

Смятам, че след това решение нещата ще се развият благополучно и се надявам една немалка сума да постъпи в МБАЛ „Света Екатерина“. Към това трябва да добавим и сумата, която Община Димитровград всяка година заделя, за да подпомага болницата, която тази година ще бъде 240 хил. лева. Това, което трябва да направят в нашата МБАЛ, е да оптимизират разходната част, без това да навреди на пациентите. Сигурен съм, че екипът ще се справи, сподели още кметът Иво Димов.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук