Оценка много добър за д-р Матеев. Предлагат го за нов шеф на МБАЛ „Св. Екатерина“

Предстоят два етапа по конкурса за Медицинския център и предложение за управител

Оценка много добър получи д-р Матей Матеев от комисията, която проведе конкурса за управител на МБАЛ „Света Екатерина“ – Димитровград. Предстои кандидатурата му да бъде предложена за одобрение от Местния парламент, съобщи общинският съветник адв. Коста Костов, председател на комисията.

Припомняме, че досегашният управител на болницата д-р Матеев единствен подаде документи за управлението на димитровградското лечебно заведение. Първият етап бе проверка на документите, а другите два – представяне на програмата за развитие и дейност на МБАЛ и събеседване, които вече са преминати.

Комисията оцени програмата и преминахме към интервюто, на което зададохме много въпроси на кандидата за развитието на болницата. С обща оценка много добър д-р Матеев ще бъде предложен на Общинския съвет да бъде одобрен като управител. До няколко дни предстои изготвяне на докладната, която трябва да бъде разгледана на сесията в последния четвъртък на месец март, обясни председателят на комисията.

Ако решението бъде положително, д-р Матеев ще продължи да управлява и ще бъде нов-стар управител.

Какво не достигна д-р Матеев за отлична оценка? На този въпрос адв. Костов посочи, че комисията е колективен орган.

Не бих могъл да коментирам оценките на всеки един от членовете й. Преценихме, че оценката както от бизнес програмата, така и от събеседването, е много добър. Убедени сме, че д-р Матеев, като кандидат, отговаря на изискванията и критериите, залегнали в решението на ОбС за обявяване на конкурса, допълни той.

В комисията влизат: адв. Коста Костов – председател, секретар – Донка Велчева, членове – Димитър Петров и Стефан Димитров, както и представител на Регионална здравна инспекция /РЗИ/ – Хасково. Както писахме, идентична комисия ще определи и новият управител на Медицинския център, какъвто конкурс се провежда паралелно. По него отново кандидат е д-р Матей Матеев. Има и още един претендент за поста – д-р Емилия Милева.

По конкурса за Медицинския център е преминат първият етап – проверка на документите, като и двамата кандидати са го преминали. Следват другите два – представяне на бизнес програма и интервю. Кандидатите трябва да представят програмите си до 19 март. Оценките предстои да бъдат направени на 22 март, когато трябва да се състои заседание на комисията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук