ОТ 16-ТИ СТАРТИРАТ СДЕЛКИТЕ С ОБЛИГАЦИИТЕ НА ТЕЦ „МАРИЦА 3“

контакти

От 16 януари ще могат да се осъществят първите сделки с пуснатите в началото на годината облигации от ТЕЦ „Марица 3“ АД Димитровград. Дружеството емитира общо 4040 облигации. Всяка е с номинална стойност 1000 лв., което прави 4,04 млн. лв. Годишната лихва по ценните книжа е 6,5%, а срокът – 5-годишен. Облигациите са издадени на 18 февруари 2013 г., а падежът е на 18 февруари 2018 г.

За нас това е заем – един вид кредит. Целта ни е да наберем средства за подобряване на екологичните показатели и за изграждане на съоръжения. Процедурата е стандартна, защото има ангажименти свързани с екологията и квотите за въглероден диоксид, които трябва да са съобразени с европейското законодателство, коментира Юлиян Семерджиев, главен юрисконсулт на ТЕЦ-а.

Той допълни, че още с издаването си, облигациите са били закупени в голямата си част от различни дружества. Те са прехвърляеми и заинтересованите могат да си ги препродават. 

Снимка от Щерю Щерев. 

baza metali

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук