От 1 юни, пътуването до Гърция и Сърбия без 14-дневна карантина

От 25 май отпада карантината за българските шофьори на товарни автомобили, влизащи в страната

контакти

От 1 юни ще отпадне 14-дневната карантина за пътуване до Гърция и Сърбия. Това обяви на брифинг премиерът Бойко Борисов, след Четиристранната среща между България, Гърция, Румъния и Сърбия, чрез видеоконферентна връзка.

От началото на следващия месец движението между България и Сърбия и България и Гърция ще се осъществява без задължителната 14-дневна карантина, но ще трябва да се попълват двустранни декларации. В тях ще се посочват данните на съответния човек и контакти, наличие на симптоми на коронавирус и запознат ли е с епидемиологичната обстановка в съответната страна… Има надежди, че може да отпадне и 14-дневната карантина с Румъния.

Министърът на транспорта Росен Желязкова допълни, че от 25 май, понеделник, отпада карантината за всички българи – шофьори на товарни автомобили, които влизат в страната. Отнася се както за колите до 3.5 тона, така и тези над този тонаж, също така и за автобусните шофьори. Режимът, който беше досега, отпада от понеделник. Така се споразумяхме с бранша и ще е облекчение за международните водачи, поясни транспортният министър.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук