ОТ ЮНЕСКО ПИТАТ ИВО ДИМОВ ЗАЩО ИСКА СРЕЩА С БОКОВА?

Димитровград - паметник на културата
контакти

Получих телефонно обаждане от секретариата на ЮНЕСКО. Питаха ме за конкретната тема, по която искам среща с генералния директор Ирина Бокова. До края на седмицата ще имам потвърждение, съобщи кметът Иво Димов.

Той поясни, че през следващата седмица ще пътува до Париж по линия на НСОРБ /Национално сдружение на общините в Република България/. По време на визитата във френската столица желанието му е да се срещне с Ирина Бокова. Да обсъди с нея бъдещи проекти, включени в програмата на ЮНЕСКО. Основната тема ще обхване проектът за централна градска част. Идеята му е, след обявяването и като паметник на културата, тя да влезне под егидата на организацията и да бъде финансирана оттам.

Димитровград бе деклариран като паметник на културата с акт на министър Вежди Рашидов в началото на 2011 г. В декларативния акт влизат централна градска част, сходните архитектурни комплекси около пл. „Трети март“ и кв. „Славянски“.

Ирина Бокова е български политик и дипломат, генерален директор на ЮНЕСКО. Тя е бивш заместник-министър на външните работи. Била е посланик във Франция и Монако и постоянен представител на ЮНЕСКО.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук