От червената в жълтата ковид зона премина област Хасково

От червената в жълтата ковид зона премина област Хасково. Заболеваемостта се е понижила до малко над 238 на 100 000 население, според данните в Единния информационен портал за 14-дневния период, отчетен към дата 29 декември.

Към момента регионът не е близо до зелената зона, която се регистрира, когато заболеваемостта падне под 100 на 100 000. В тази зона продължава да е област Кърджали, където заболеваемостта още спада – около 73 на 100 000 към днешна дата.

27 нови положителни случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в област Хасково за изминалото денонощие. Лицата са от общините Хасково, Свиленград, Димитровград, Симеоновград, Харманли и Тополовград, съобщават от Областна администрация.

153 души са хоспитализирани към момента, които се намират за лечение в лечебни заведения. Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 18153. Излекувани са 11225. Починали са 1203 души.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук