ОТ ЦЕНТЪРА В ХАСКОВО: РАСТЕ НЕДОВОЛСТВОТО КЪМ СПЕШНА ПОМОЩ

С всяка изминала година расте недоволството към Спешна помощ. Не съм психолог и не мога да кажа защо е така. Не е само при нас е така. Виждате, че насилието преобладава в цялото общество, коментира, д-р Петя Димитрова, директор на Център за спешна медицинска помощ в Хасково.

За щастие, през 2014 г. в областта нямаме инциденти с  лекари. Хората, понякога, роптаят заради закъснения на линейки, но по-сериозни инциденти няма. Последният такъв бе преди две години в Свиленград, който бе с материални щети, каза още д-р Димитрова.

225 нападения над лекари е имало у нас за изминалата година, съобщава novatv.bg. В България липсва държавност. Нападения има не само над лекарите от Бърза помощ. Това е ежедневие и в „Пирогов“. Хора, които не плащат – заплашват с бунт. Хора, които бият – заплашват с бунт. Именно това е липса на държавност, коментира в „Здравей, България” проф. Милан Миланов, лекар от „Пирогов”.

Проблемът с причината за агресията е многопластов. Затруднен е достъпът на пациенти до здравеопазването ни като цяло, и най-вече до Спешна помощ. Причината за това е, че в системата има страшен хаос. Всеки пациент се преценява като спешен и това, за което ние настояваме от години, е да се въведат правила при приемането на спешните повиквания, обясни д-р Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в спешната помощ.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук