От температури под нулата до летни стойности през март

контакти

Минималните температури през месец март ще бъдат от минус 8 до минус 3 градуса, а максималните – около 20-25 градуса. Към края на месеца, с увеличаването на деня се очаква да имаме и летни стойности. Това, пред БНТ, коментира Марияна Попова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/.

Баба Марта е позната с променливи настроения и капризен характер. Ето защо през третия от годината месец се очакват слънце и валежи.

За предстоящата поредица от почивни дни, около Трети март, ще се радваме на хубаво време, но малко по-ветровито. Около 5-6 март ни очакват температури над 20 градуса. Около и малко над нормата ще са температурите през целия месец, по-високи ще бъдат през първото десетдневие, след което ще настъпи динамичен период. Към края на второто десетдневие времето ще се стабилизира, вероятност за превалявания има в периода 22-23 март, както и в края на месеца, допълни Марияна Попова, разговорът с която може да проследите на следния линк.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук