ОТ СЦЕНАТА НА ОДТ „АПОСТОЛ КАРАМИТЕВ” ТРЪГВА НА НАЦИОНАЛНО ТУРНЕ  МИМ № 1

newbeautyОт Общински драматичен театър „Апостол Карамитев” стартира националното си турне  мим № 1 на България Вельо Горанов. Представянето на сцени в цялата страна е за 70 годишният юбилей на твореца.В Димитровград той ще изнесе два спектакъла – „Великият инквизитор” и „Последният запис на Крап”. Те са на 9 и 10 март от 19 часа.

Най-великият български мим ще изживее най-тежката роля в живота си, но не чрез любимите си говорещи жестове и пластични движения, а през мощния монолог на един висш представител на средновековната Инквизиция, анонсират от културната институция.

Това, че актьорът е свалил характерната за всеки мим маска на безмълвник, е само външната, V.Goranov-1формалната страна на неочаквана новина. Изненадата обаче не е в това, че е решил да говори пред публиката, а какво й изговаря. Защото огнените думи, които излитат като мълнии от устата на героя му – Кардинал на Севиля и Велик инквизитор, не са от нашумял наш или вносен автор, а са изречени от Фьодор Михайлович Достоевски. „Великият инквизитор“ е най-известната глава от романа „Братя Карамазови“. В нея Исус слиза от небето, смесва се с изтръпналата от страх тълпа и съживява в храма едно мъртво момиченце. Синът Божи веднага е арестуван, хвърлен в окови в тъмницата на Светата инквизиция, за да изгори жив на клада както други стотици еретици. Останалото не може да се V.Goranov-2разкаже, нито преразкаже. Трябва да се съпреживее, чрез съпреживяването на Вельо Горанов, повдигат завесата от ОДТ „А. Карамитев”.

Като екстра за публиката, оттам предлагат пакетна цена от 10 лв. за двата спектакъла. При покупка на билет само за едно от представленията, цената е 8 лв. 

Билети на касата на театъра, телефон за информация: 039166336 и 0879294603. Работно време: от 10:00 до 14:00 и от 15:00 до 19:00 часа.

baner-widolea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук