ОТ СПОРТНИ СТОКИ ДО КОМБАЙН ПУСКА НАП НА ТЪРГ

контакти

От спортни стоки до комбайн пуска НАП на търг. Разнообразие от активи предлага за продан през следващия месец. Става дума за имоти и вещи, с които досегашните им собственици се разделят заради формирани големи задължения към бюджета – данъчни и осигурителни, както и за контрабандни, които са отнети в полза на държавата, съобщават от Приходната агенция.

В началото на седмицата започват огледите на няколко групи стоки, конфискувани на Капитан Андреево. Сред тях са спортни панталони, мъжки блузи и различни видове очила с диоптър. Всички са съвсем нови и са били предназначени за продан в България. В момента се съхраняват в митническо управление Свиленград, където до 26 юни могат да се правят огледи. Самият Търгът ще се проведе на 3 юли в Пловдив.

Също за началото на следващия месец е насрочен търг на специализирана селскостопанска техника – комбайн с адаптери за царевица и пшеница, редосеялка, семечистачна машина и трактор. Машините се намират в пловдивското село Дълго поле. Огледите им стартират от 26 юни.

До края на месец юли ще се проведат още търг на магазин в София с площ почти 100 кв.метра, машини за шевната промишленост и няколко товарни автомобила. Като купувачи в продажбите могат да участват лица от цялата страна, стига да спазят сроковете за подаване на документи и да отговарят на условията, когато има такива.

Подробностите за всеки търг се публикуват в електронната страницата на НАП на интернет адрес www.nap.bg в рубриката „Продажби“.

До публична продажба на активи се стига, когато не могат да се покрият задълженията. Освен обезпечаване на имущество, друг способ за събиране на просрочени данъци и осигуровки, е запорирането на банкова сметка. За да не се налага предприемането на подобни мерки, от НАП апелират да се търси своевременно съдействието на публичните изпълнители за съставяне на план за плащане на просрочените задължения. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук