От понеделник започва ремонт на бул. „Раковски“ в Хасково

контакти

 

Ремонт на настилката бул. „Г. С. Раковски“ в Хасково започва в понеделник, 14 август. Община Хасково уведомява всички жители и гости на областния град, че във връзка с изпълнението на проекта се въвежда временна организация на движението.

Ремонтът на булеварда ще бъде извършен на 5 етапа, поясняват от Общината. Първият етап на обновлението започва в понеделник, 14 август 2023 г., от 7,30 часа в източното платно на, в отсечката между бул. “Съединение“ и ул. „Дунав“. Движението в участъка ще бъде затруднено, на моменти работата ще обхваща и двете ленти на платното. Дейностите ще продължават до 16,30 часа всеки ден, включително и събота. След този час движението по платното ще бъде възстановявано. На място ще има поставена сигнализация, ще патрулират и указват съдействие екипи на сектор КОРЗ и служители на Пътна полиция, конкретизират от там.

Създадената временна организация в участъка предвижда и промени в движението на градския транспорт:

Тролейбуси №108 и №308 ще бъдат заменени с автобуси. Във времето на ремонта, от 7,30 до 16,30 часа, маршрутът е: ЗММ – Автогара – ул. “Булаир“- ул. “Дунав“- бул. “Раковски“. Автобусът по линия №104 променя маршрута си от Първа поликлиника /ДКЦ 1/ – бул. „България“- бул. “В. Левски“- ул. „Дунав“- бул. „Раковски“. След 16,30 часа, когато приключват ремонтните работи, движението и на автомобили и на градски транспорт се възстановява през участъка, който е в ремонт. През целия период на изпълнение на ремонта на настилката на бул. „Раковски“ автомобилите на Противопожарната служба, Спешна помощ и органите на МВР ще бъдат пропускани.

Следващите етапи от ремонта на булеварда ще се изпълняват, както следва: източно платно на бул. „Раковски“ в отсечката от ул. „Дунав“ до ул. „Ком“, западно платно на бул. „Раковски“ от ул. „Ком“ до ул. „Дунав“, западно платно от ул.“Дунав“ до бул. „Съединение“, ремонт на настилката от кръговото кръстовище на бул. „Раковски“ с ул. „Ком“ до края на булеварда, бензиностанция OMV, е информацията за цялостното изпълнение на проекта.

Община Хасково поднася своите извинения към всички жители и гости на града за временното неудобство, което ще бъде създадено, заради ремонта на настилката бул. „Г. С. Раковски“. Основните дейности ще се извършват поетапно и ще приключат в рамките на един месец.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук