ДРАГОМИР СТОЙНЕВ ВОДИ ЧЕРВЕНАТА ЛИСТА В ХАСКОВО, ТРАКИЕЦ – ВТОРИ

БСП
контакти

Драгомир Стойнев ще води листата на БСП за народни представители в Хасковския многомандатен избирателен район, това реши социалистите на заседание на Националния съвет. Той бе депутат в последното Народно събрание. До последния момент по неофициална информация се смяташе, че водач ще бъде също бившият народен представител Димчо Михалевски. Той обаче отива като водач в Бургас.

Сред спряганите имена се въртяха още министърът на икономиката в тройната коалиция Пламен Орешарски, бившият заместник-министър на земеделието Светла Бъчварова, появи се дори хипотезата, че Райна Йовчева, губернатор по време на управлението на социалистите, може да оглави листата. Макар и с минимален процент вероятност, се спрягаше името и на Емилия Масларова. Тя бе водач на миналите парламентарни избори, но постепенно загуби силната поддръжка на „Позитано” 20. Масларова охлади отношенията си и с най-големите организации в региона – хасковската и димитровградската, които дори отказали да дадат оценка на дейността и като народен представител на един от последните областни съвети. Тя е подкрепяна от малките общини – Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград и др., но това явно се е оказало недостатъчно.

Колкото до второто място, почти сигурно то ще се заеме от представител на Съюза на тракийските дружества в България. Твърде е вероятно за него организацията да издигне бившият кмет на Ивайловград и член на Националното ръководство на СТДБ – Стефан Танев, още повече, той председателства областния съвет на социалистите.

За следващото, потенциално избираемо място борбата очевидно ще е между Хасково и Димитровград. В опит да изпреварят събитията, димитровградските социалисти решиха на конференция твърдо да отстояват второто място пред областния съвет. Същото техни представители заявили и лично пред Станишев, седмица по-рано. Какво в крайна сметка ще стане – ще се изясни на 4 април, когато Националният съвет на БСП окончателно определя кандидатите за народни представители в цялата страна. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук