От морското дъно Георги Пеев говори за проблема с трансплантациите в България

След като преди години човекът с трансплантирано сърце и бъбрек – Георги Пеев, се качи на връх Мусала, за да насочи вниманието към проблема с трансплантациите в България, сега той го направи от морското дъно, заедно със сина си Калоян. Направи го точно 9 години, откакто живее с новото сърце. Ето какво сподели колегата журналист и общински съветник от Хасково на страницата си във Фейсбук:

Днес се навършват точно 9 години, откакто живея с трансплантирано сърце. А от седем и половина и с трансплантиран бъбрек.

На 24 август (днес) синът ми Калоян навършваше 5 години, когато легнах на операционната маса за трансплантация в УМБАЛ “Св. Екатерина”. Не знаех дали ще се събудя…

Девет години по-късно, днес на 24 август 2022 г., с Калоян бяхме заедно под водата. Той на 14, аз жив и много щастлив баща, че имам възможността да преживея такова щастие.

14-годишният Калоян Пеев също влезе под водата заедно с баща си

Пиша това, за да насоча вниманиено не върху себе си, а върху проблема с трансплантациите в България. Преди 9 години имаше светлина в тунела, днес е трагично. Управляващите България трябва да проумеят, че донорството и трансплантациите означават  качествен живот и признак за цивилизовано отношение към чакащите. Те са и възможност държавата да спести разходи, тъй като един бъбречно трансплантиран пациент е четири пъти по-евтин за системата.

Преди години от връх Мусала споделих за проблема с трансплантациите в България. Днес го правя от под морското равнище. Дано има кой да чуе, види и осъзнае, че трансплантациите наистина означават живот. Имам предвид и чакащите трансплантация, които са близо 1000 в България.

Благодаря на цялото ми семейство за това, че ме подкрепя в тази моя битка за насочване на вниманието към важността на органното донорство. Благодаря на отдадените лекари за тази кауза. Благодаря на съмишлениците, които намерих през годините!

Покланям се до земята на всички, решили да дарят живот. И огромна признателност и вечен покой на всички донори.

Вечен покой и за всички, които не дочакаха… #донорствотоеживотПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук