От министъра: Ключове за нови патрулки за хасковската и още 4 дирекции на МВР

Ключове за нови полицейски коли, символично, връчи служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов на пет Областни дирекции на МВР. Получиха ги директорите на дирекциите в Кърджали, Сливен, Смолян, Хасково и Ямбол, съобщават от пресцентъра на МВР. Оттам допълват, че от днес колите се включват в автопарка на дирекциите, но не уточняват броя на патрулките.

По-късно бе уточнено, че новите коли са 11, за дирекцията в Хасково. Получава превозни средства „Киа“, които са предназначени за координация на полицейските сили на служителите, осъществяващи пътен контрол. Те са със специално оборудване, което ще позволи на служителите да извършват, в пълен обем, служебните си задължения, да правят необходимите проверки и да осъществяват връзка с административно-наказателната система на МВР.

Символичното връчване стана на работно съвещание в Академията на МВР. На него министърът направи оценка за дейността на институцията по време на изборния процес. Обобщи и резултатите от работата на МВР от началото на годината, по основните направления. Няма нито един инцидент с граждани или служители по време на провеждането на изборите, акцентира Пламен Узунов.

На същото събитие министърът награди директора на Областната дирекция на МВР в Хасково старши комисар Ангел Цанков с револвер „Смит и Уесън”, 38 кал. Специалното оръжие бе за отличната работа на Цанков по обезпечаването на изборите за народни представители и недопускане на нарушаване на обществения ред.

Снимки: МВРПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук