ОТ МИГРАЦИЯ КЪМ ИНТЕГРАЦИЯ ДИСКУТИРАТ В МЮНХЕН ЕВРО ОБЩИНИ

Заседание на политическия комитет на Съвета на европейските общини и региони /СЕОР/ се провежда на 25 и 26 юни в Мюнхен, Германия.  В началото му участниците дебатираха на тема: „От миграция към интеграция – местни и регионални пътища към съпричастен континент“. Сред тях е и кметът на Димитровград Иво Димов, член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в република България /НСОРБ/ и член на СЕОР.

Програмата на форума в четвъртък включи изслушването на годишни доклади и обсъждане процесите на Общността. В петък разискванията продължават с обсъждане на въпроси, свързани с конгреса на СЕОР през 2016 г. и „Дебати за Европа 2030“. Акцент ще бъде темата „Към нова Европейска съседска политика – какви са възможностите за местните и регионалните власти от страните от Източното партньорство“.

rk4_banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук