ОТ МАРТ: ОТНОВО БЕЗПЛАТЕН ИНТЕРНЕТ ПО БУЛ. „БЪЛГАРИЯ“

безплатен интернет
контакти

От месец март безплатният интернет достъп по бул. „България“ е възстановен. Договор за свободна Wi-Fi зона бе подписан в началото на миналата година между общината и „Макс телеком“. Потребителите можеха да го ползват от началото на пролетта до ноември. В студените месеци бе прекъснат, но сега е отново на разположение, съобщават от общината.

Договорът е подписан за срок до 31 октомври 2013 г. Прекъсването през зимата бе част от клаузата. Интернетът е предвиден за пешеходната зона и кафетата покрай нея, но от него се възползват и хората от страничните блокове. За връзката са изградени три точки. Те гарантират безпроблемно свързване с глобалната мрежа и са разположени по булеварда. Сигналът се приема от всякакъв тип Wi-Fi устройства – лаптопи, смартфони, таблети. Не е необходима парола или потребителско име.

При подписването на договора от общината казаха, че Димитровград е сред първите, гарантиращи такава връзка за гражданите. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук