ОТ ДИСТАНЦИЯ ЩЕ ЛОВЯТ КРАДЦИТЕ НА ТОК

[quote]С ЕЛЕКТРОМЕРИ ОТ ДРУГО ПОКОЛЕНИЕ[/quote]

От дистанция, скоро, вероятно ще могат да бъдат залавяни крадците на ток. Подобни случаи зачестяват в последно време.

oblastnaevnПрез 2017 година предстои въвеждане на дистанционно отчитане на електроенергията, чрез електромери от друго поколение. Те ще елиминират човешкия фактор, ще доведат до обективни резултати и ще осигурят непрекъсната онлайн връзка за наблюдение, която ще сигнализира за всяка намеса в уреда. Това информират от Областна администрация Хасково, където днес се проведе среща между губернатора Станислав Дечев и ръководството на EVN България. В нея се включиха Робърт Дик – регионален мениджър на EVN България, Калина Трифонова- зам.-председател на Управителния съвет на  EVN България и Костадин Величков – член на Съвета на директорите на дружеството.

Основен проблем за компанията остават кражбите на съоръжения. 145 са посегателствата до сега. Откраднати са почти 10 км въздушни и кабелни линии на стойност 99 126 лв., в 51 трафопоста е извършена кражба на кабели за над 52 хиляди лева. От електроразпределителното дружество са направили 19 182 проверки на средствата за търговско измерване и са констатирали 8 194 манипулации върху тях.

Пред губернатора гостите отчетоха, че през 2016 година в област Хасково са направени инвестиции за 10,7 милиона лева. Изградени са системи за дистанционно отчитане на битовите електромери, развита е мрежата и е повишена сигурността на захранването, намалени са технологичните загуби, реконструирана е мрежата. Направени са 29 нови трафопоста и над 70 км. нови електропроводи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук