От Деня на родилната помощ двойки от региона могат да кандидатстват за ин витро процедури

контакти

В Деня на родилната помощ стартира процедурата за кандидатстването на двойки с  репродуктивни проблеми от кампанията „За повече деца в България“, съобщават от Областна администрация – Хасково

От 21 януари е отворена процедурата за кандидатстване на двойки от Хасковска област за финансиране на ин витро процедури. В рамките на един месец семействата, които отговарят на условията, ще могат да подават документите си за финансиране на сайта на „Искам бебе“.

Благородната кауза „За повече деца в България“ се провежда за трета поредна година, в партньорство на областния управител на Хасково и Фондация „Искам бебе“ и се утвърждава като традиция. Областният управител Д-р Стефка Здравкова благодари на десетките ученици и техните учители, на стотиците жители на областта, благодарение на които по време на Благотворителните коледни инциативи тази година за каузата „За повече деца в България“, бяха събрани 9 313 лв.

Процедурата за кандидатстването стартира в Деня на родилната помощ и ще продължи до 21 февруари 2020 г. Датата е символична за всяко семейство и е избрана с пожелание да донесе късмет на двойки и още догодина да празнуват Бабинден със своите акушерки.

На 4 март, в присъствието на нотриус и представител на фондация „Искам бебе“, чрез жребий, ще бъдат изтеглени печелившите двойки. Те ще разделят по 4500 лв., а останалите 313 лв. се прехвърлят за следващата година. Кандидатстващите двойки трябва да отговарят на следните критерии, определени от „Искам бебе“:

– Кандидатстващата двойка да са български граждани, притежаващи постоянен и/или настоящ адрес на територията на област Хасково за последните две години, преди датата на кандидатстване по съвместната инициатива на Областна администрация Хасково и Фондация „Искам бебе” – „За повече деца в България“.

– Кандидатите да не са поставени под запрещение, както и да не са в кръвно родство по права линия или по съребрена линия до четвърта степен помежду си.

– Възраст на жената: от 20 г. до 43 г., ако извършва процедура със собствен генетичен материал и до 45 г. с донорски генетичен материал.

– Налице е доказана причина за стерилитет – тубарен фактор, намален брой сперматозоиди и др. доказани с медицински документи.

– Двойката е кандидатствала и изчерпала четири ин витро процедури, финансирани от държавата чрез Център за асистирана репродукция (ЦАР);

– Двойката не подлежи на финансиране от Центъра за асистирана репродукция (ЦАР).Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук