От баница с късмети в Общинския съвет до Коледна трапеза на площада в Димитровград на Игнажден

С баница с късмети и скромни подаръци бяха зарадвани общинските съветници на последното за годината заседание на Общинския съвет в Димитровград днес, което съвпадна с Игнажден. Те посрещнаха и коледари от Черноконево, които бяха дарени от председателя на ОбС Гергана Кръстева и кметът Иво Димов.

Същевременно, в центъра за обслужване, на първия етаж в Общината, всеки гражданин, заявил административна услуга, получава коледен късмет и картичка с поздрав, разписана от градоначалника.

Празникът продължи на площада, където се проведе пореден Фестивал  на зимната обредност и коледарските песни и кулинарното изложение „Коледна трапеза“. От сцената пожелания отправиха кметът Иво Димов и председателят на ОбС Гергана Кръстева, която връчи почетен знак на читалище „Съзнание“ – Голямо Асеново, по повод 90-годишнината му.

Програмата на фестивала включи изяви на състави и коледарски групи, които представиха обичаи, характерни за зимния период и обредността околоколедните и новогодишни празници.

На трапезата, пък, 130 участника приготвиха близо 200 ястия и показаха своя майсторлък и кулинарни умения в четири раздела – обредни пити и погачи, постни и месни ястия и сладки изкушения. Различни други атракции, като коледен огън с бъдник и произведения на занаятчии, допълниха празничния дух. Събитието организираха Община Димитровград, читалище „Васил Левски 2003“ и Общински читалищен съюз.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук