ОТ АВГУСТ ЗАПОЧВА РАЗДАВАНЕТО НА ВАУЧЕРИ ЗА ЦИФРОВА ТВ

контакти

От 1 август започва раздаването на ваучери за декодиращи устройства за цифрова телевизия, съобщават от Агенция за социално подпомагане към Министерството на труда и социалната политика. За област Хасково ще се получават в магазините от търговска верига „Зора“. Същото се отнася и за другите области от Южен централен район – Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян.

Списъците на правоимащите хора се намират в определените пощенски станции. За Димитровград проверка може да бъде направена в пощата на бул. „Благоев“ срещу новата Автогара. В справката от Агенцията се уточнява, че е публикуван списъка на общините и пощенските станции, получили целеви помощи за отопление през сезон 2012/2013. Отделно от това информация за  пощенската станция, в която ще се раздават ваучерите, гражданите могат да получат в съответната дирекция „Социално подпомагане“. Нямащите възможност да приемат цифрова телевизия чрез приемниците трябва да попълнят декларация, преди получаването на ваучера. Следва да се представи документ за самоличност. При невъзможност за лично посещение, упълномощено лице може да вземе ваучера. Важно е получателите да знаят, че не трябва да се нарушава целостта му.

На първия етап ваучери ще бъдат раздадени в Южен централен, Северозападен, Североизточен райони. За София се отнася за обслужваните от дирекция „Социално подпомагане“ – Оборище.

След като Министерството приключи втората тръжна процедура за доставка на декодери, ще започне втория етап. Той ще обхване Северен централен, Югозападен, Югоизточен райони. Тогава ще бъде обхваната и останалата част от София. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук