ОТЧУЖДИХА ИМОТИ ПО ЖП ЛИНИЯТА ПЛОВДИВ – СВИЛЕНГРАД

Две решения за отчуждаване на части от имоти – частна собственост, прие правителството на днешното си и първо за годината заседание. Те се свързват с реконструкцията и електрификацията на жп линията Пловдив – Свиленград. Имотите са необходими за реконструкция на въздушни електропроводи, изграждане на нови и реконструкция на съществуващи тягови подстанции. Намират се в землищата на селата Сива река и Черногорово, както и на Свиленград и Любимец, се казва в решенията на Министерски съвет. Те могат да се обжалват в 14-дневен срок, уточняват оттам.

Строежът на магистралите, както и всички пътни и железопътни проекти стават рискови, ако не се приемат промените в закона. Това каза при посещението си в Димитровград през ноември Ивайло Московски. Транспортният министър визира готвените промени в Закона за държавната собственост. С него се прменя Закона за общинската собственост, предвиждащ по-бърза процедура за отчуждаване при строителство на обекти от национално значение.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук