Отцепиха движението по бул. „Трети март“ заради изгоряла кола и опасност от взрив

контакти

Лек автомобил Ауди напълно изгоря в обедните часове днес, на бул. „Трети март“ в Димитровград, в близост до светофарите. Инцидентът наложи временно затваряне на булеварда от полицията в тази му част, от двете страни. Обяснението бе, че колата има газова уредба и има вероятност от взрив. Това наложи ограничение на движението, което бе валидно и за пешеходци по тротоара, от страна на возилото.

Очевидци споделиха, че в колата, със старозагорска регистрация, са пътували, четирима младежи – две момчета и две момичета. В определен момент, при движение, се появил дим, а пътниците напуснали колата, унищожена минути по-късно от пламъците.

Шофьорът излязъл, грабнал пожарогасителя и започнал да гаси, но пламъците станали още по-големи и много бързо обхванали цялата кола. Младежите, очевидно страхувайки се да не гръмне газовата бутилка, побягнали на безопасно разстояние.

Според разказите, пожарната дошла на петата минута, полицията – също много бързо. 15 минути по-късно пожарникарите успяват да потушат пламъците и си тръгват от мястото, а събралите се хора ги изпратиха с ръкопляскяния. По-късно дойде специализирана кола, която да извози овъгленото Ауди.

Вероятната причина за пожара е техническа неизправност. По първоначална информация, лумнал пламък в предната част на колата, близо до таблото.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук