ОТХВЪРЛИХА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА НОВ УПРАВИТЕЛ НА БОЛНИЦАТА

МБАЛ Света Екатерина
контакти

[quote]КМЕТЪТ: 16 ПОДПИСАХА ПРИСЪДАТА НА МБАЛ. СЪВЕТНИЦИ: ПРЕКАЛЕНО Е![/quote]

Общинският съвет не прие предложението на съветника Юлиан Семерджиев за нов управител на МБАЛ „Света Екатерина“ да бъде назначен д-р Христиан Стойков. 13 гласуваха „за“, 1 „против“ и 15 „въздържали се“. Семерджиев беше председател на комисията по избора. В това си качество той внесе извънредна докладна, на база по-висока оценка, получена в конкурса от доктора.

Председателят на сесийна група на БСП Сашо Спасов заяви, че с колегите му нямат достатъчно информация за програмите на двата участници в конкурса – д-р Здравко Наков и д-р Христиан Стойков. В същото време в публичното пространство неофициално е изтекла конфиденциална информация, огласена преди заседанието на местния парламент. Той поиска с тази информация да се запознаят и съветниците, за да вземат информирано решение по важния въпрос за управител. Затова искането на социалистите бе точката да се разглежда на следващо заседание. Виждането подкрепиха председателите на сесийните групи на „Да за Димитровград“ и ЕНП – Катя Панева и Петър Томов.

Кметът Иво Димов определи позицията на социалистите като хлъзгава. БСП играе на „тука има, тука нема“. Така може да продължаваме до края на годината, ако искаме да провалим този конкурс. С решението си 16 човека току що подписаха присъдата на болницата, каза той. Съветниците изказаха мнение, че обвинението е неуместно и прекалено. Направили сме го, за да не гласуваме на сляпо, без да имаме нужната информация, която някои явно са имали, заяви Спасов. Според него, болницата се намира от дълго време в деликатно състояние и е проява на лош разум да се гласува прибързано. Председателят на сесийната група на ГЕРБ Вълчо Митрушев, допълни, че решението за отхвърляне на докладната е неуважение към избраната за провеждане на конкурса комисия. От своя страна председателят на общинския съвет Стефан Димитров заяви, че има няколко отделения, които са пречели в работата на временния управител.

Чуха се мнения, че над болницата и временния управител д-р Наков има разпънат политически чадър. Няколко съветника се питаха едни други дали това е така. Стигнаха до становище, че при един нов управител доста неща могат излязат на повърхността, които не е трябвало да изплуват.

Бурните дебати продължиха с разглеждане на персоната на д-р Стойков. Коментира се дали той е бил правомерно допуснат до конкурса. Самият доктор беше в залата, но след като стана ясно, че докладната отпада, напусна.

[pullquote_left]ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК ТОДОР ТАШЕВ ПРЕДЛОЖИ ПРОБЛЕМЪТ С НОВИЯ УПРАВИТЕЛ ДА СЕ РЕШИ НА ИЗВЪНРЕДНА СЕСИЯ[/pullquote_left]

Общинският съветник от коалиция „Да за Димитровград“ Тодор Ташев предложи проблемът с новия управител и състоянието на болницата да се реши на извънредна сесия. Дали и кога това ще стане, не е ясно. Негови колеги коментираха, че не е удачно това да стане по време на празниците. Той се съгласи и предложи това да се случи веднага след Великден.

В крайна сметка, се прие следващата докладна. С нея се удължава срока на временния управител д-р Здравко Наков до 15 юни 2013 г. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук