Отстраняват ВиК аварии по бул. „Раковски“ и от Пречиствателната станция до градския водоем

Две аварии отстраняват екипи на ВиК днес в Димитровград. Първата е на бул. „Георги С. Раковски“, при връзката с бул. „Стефан Стамболов“. Втората – на водопровода, свързващ пречиствателната станция с градския водоем в кв. „Габера“.

Около 9:00 часа започна отстраняването на проблема при двата булеварда. Спукало се е отклонение по бул. „Стефан Стамболов“, което тръгва по бул. „Георги С. Раковски“, което ще бъде своевременно поправено, както се вижда на снимките.

Другата авария е в близост до пречиствателната станция. В момента се работи. Най-вероятно се касае за изгнила муфа, но след като се изкопае, ще стане ясно какво е.

Няма опасност градът да остане без вода. Повече от 50 са авариите през миналата и тази година на участъка от пречиствателната станция до градския водоем, обясни управителят на ВиК – Димитровград инж. Петко Ангелов.

Въпросният водопровод е с дължина 4 км. Преди около два месеца от Община Димитровград съобщиха, че ще започне проектиране на 4-километровата отсечка, след разговори между кмета Иво Димов и регионалния зам.-министър Николай Нанков. Водопроводът е амортизиран и често дава аварии, а 2/3 от водата за града се осигурява от там. Общината ще започне проектирането, а за изпълнението на ремонта и подмяната на водпровода ще се разчита на държавна подкрепа, бе коментирано тогава.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук