Отстраняват аварии по напорния водопровод в Димитровград

контакти

Аварии по напорния водопровод, между вододайна зона „Крумска тераса“ и водоема в местност „Габера“, отстранява от началото на тази седмица ВиК – Димитровград, съобщиха оттам.

Повредите по водопровода са причината за нарушаване на водоподаването в града, което може да се усеща предимно по високите етажи. Моментално ги отстраняваме, но пущането и спирането отнема доста време. Това довежда до падането на водата във водоема, който се допълва временно от резервна вододайна зона „Черногорово“, обясниха от Водното дружество, като увериха, че се прави всичко необходимо водоподаването да бъде възстановено в нормални граници съвсем скоро.

Освен остарялата мрежа, допускането е, че причина за авариите е земетресението отпреди няколко дни, близо до Димитровград. През седмицата аварии са отстранявани още в кварталите „Изток“, „Марийно“, „Черноконево“, както и в Меричлери…

От ВиК коментираха още, че сушата тази година е голяма, но опасност от режим на водата няма, тъй като добиваните количества са достатъчни за нуждите на населението.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук