ОТРЯЗАХА РУСКИТЕ АТЛЕТИ ЗА ОЛИМПИАДАТА. ГОТВЯТ ПО-ГОЛЯМ САТЪР

Русия остава без лекоатлети на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, които започват на 5 август. Такова окончателно решение е взел Спортният арбитражен съд в Лозана. Той отхвърли жалбата на 68 състезатели срещу решението на Международната асоциация на лекоатлетическите федерации / IAAF/ да не ги допусне до Рио.

auto-bannerСанкцията се налага, заради системно нарушаване на антидопинговите правила от страна на руски атлети. Доклад, пък, доказва системна употреба, манипулиране и прикриване на положителни допинг проби по време на зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г., със съмнения за държавна руска намеса.

Сатърът за „Сборная“ може да се окаже още по-голям. До няколко дни Международният олимпийски комитет /МОК/ трябва да вземе решение дали въобще да допусне руски спортисти до участие на Олимпийските игри в бразилския мегаполис. Оттам обмислят пълна забрана.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. Всичко което прави сега Ердоган е правилно и своевременно. В най-близките дни Ердоган ще заплати цената за сваления СУ-24, за живота на убития руски пилот Пешков, за морално-политическите щети нанесени на Русия. Путин му постави условието да изпрати под арест в Русия турския пилот свалил СУ-24 и това Ердоган непременно ще го направи – пилота ще бъде осъден от руски съд на доживотен руски затвор. Защото Турция е отхвърлена от Запада и САЩ и е принудена волю-неволю да прави военно-икономически съюз с Русия и непременно ще го направи. Начинанието наречено НАТО в Черно море се проваля заради излизането на Турция от тази антируска коялиция. Тогава ние какво правим? Ами както винаги сме на опашката на събитията и лаем като бясни кучета по Турция без да разбираме, че регионалната стратегическа обстановка коренно се променя и ние пак сме в лагера на губещите. Сефте!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук