ОТПУСНАХА ОЩЕ 1 409 637 ЛВ. ЗА ВОДОПРОВОД ДО МЕРИЧЛЕРИ. НЕ СТИГАТ

водопровод Меричлери
контакти

Финансиране в размер на 1 409 637 лв. отпусна Междуведомствената комисия към Министерския съвет. Решението е взето с подписването на протокол от 11 февруари тази година, съобщи кметът.

Средствата се явяват втори транш. Те трябва да послужат за изграждане на водопровод от Димитровград до Меричлери, втори етап. За първия преди време от комисията бяха предоставени малко над 1,4 млн. лв.

Според Иво Димов тези средства са недостатъчни за довършване на втората част. Сметката на специалистите показва, че за него са нужни близо 2,8 млн. лв. В предния мандат общината е поискала 2 858 000 лв., за цялото изпълнение, без изготвен проект за втория етап, коментира Димов.

Посочи писмо, подписано тогавашните градоначалник Стефан Димитров и заместник-кмет Красимир Минев. Ако бяха изготвили проект със сумата, щях да имам възможност да търся нужните още 1 млн. лв. Пропуснато е асфалтиране на разкопаните участъци, след поставяне на водопровода, допълни той.

Описа два варианта на действие. Единият е да се избере фирма-изпълнител, да започне строителството с наличните средства. Вторият – вода за меричлерци да се докара от В и К Стара Загора през Чирпан. Проект обаче за този втори вариант няма. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук