Отпускат до 5 млн. лева за ремонт на оградата по границата с Турция

Допълнителни разходи, в размер до 5 000 000 лева, ще бъдат осигурени за финансово обезпечаване на неотложни ремонтно-възстановителни дейности на оградата по границата с Турция. Това става след постановление на служебното правителство, съобщават от Министерски съвет.

Средствата ще бъдат по бюджета на МВР за 2021 г. Вътрешното министерство получи наскоро правото на управление върху възпрепятстващото съоръжение. Преди това то се стопанисваше от областните управители на Ямбол, Хасково и Бургас, възложено за територията на съответната област отпреди малко повече от пет години.

С друго постановление Министерски съвет прие одобряването на допълнителни 37 млн. лева по бюджета на МВР за финансово обезпечаване на дейността на ведомството в условията на засилен миграционен натиск.

Допълнителни разходи в размер до 25 200 000 лева се одобряват и по бюджета на Министерството на отбраната за 2021 г. Средствата са предвидени за финансово осигуряване участието на формирования и техника от въоръжените сили в охрана на държавната граница с Република Турция и Република Гърция при увеличен миграционен натиск.

Видеоклип, представящ актуалното състояние на оградата с Турция, публикува МВР, след като придоби правото да я стопанисва:Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук