Отпадна забраната за ползване на питейна вода в селата по течението на Марица

Днес пред областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова бе докладвано, че със заповед на директора на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова се възстановява ползването на питейната вода, доставяна от зони за водоснабдяване      /ЗВ/„Злато поле“, „Брод“ и „Райново“, община Димитровград, Област Хасково.

Д-р Димитрова е представила постъпилите данни от Протоколи от изпитване, издадени от РЗИ-Пловдив, Протоколи за контрол на води, неразделна част от Сертификат за контрол № 508/06.08.2020г. и Протоколи за контрол на води /микробиологичен контрол/, издадени от Орган за контрол от вида А при РЗИ-Хасково, за питейна вода от зона за водоснабдяване „Злато поле“, зехранваща селата Злато поле, Долно Белево, Малко Асеново,  Голямо Асеново, Странско, Здравец, Бряст и  Длъгнево, от ЗВ „Брод“, водоснабдяваща село Брод и ЗВ „Райново“, водоснабдяваща село Райново, община Димитровград, на основание на които e констатирано, че несъответствията, наложили временно ограничение за ползването на питейната вода от населението, са отстранени.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук